Skal du bruge et quicklån?

Der er efterhånden kommet enormt mange sider, der sammenholder online lånemuligheder. Siderne har relativt enkle filtreringssystemer, der dog alligevel præsenterer brugeren for de mest aktuelle tilbud, når han eller hun søger enten et forbrugslån eller et quicklån.

Særligt quicklånet er en populær størrelse online, da man på kort tid kan låne et overkommeligt beløb. Det kræver faktisk blot, at man sætter omkring 5 minutter af til at udfylde de få spørgefelterm, men skal igennem. Hernæst følger der svar på ens ansøgning, der så typisk kan godkendes med din digitale signatur – altså NemID.

Derfor er der kommet så mange quicklån tjenester

Naturligvis er der kommet nye udbydere til i løbet af de senere år, men det at det er blevet så nemt at finde et quicklån skal bestemt ses i lyset af de mange formidlere. Disse formidlere kan ved at henvise til de forskellige låneselskaber tjene penge, såfremt man altså finder sit lån igennem dem. Derfor kunne man hurtigt fristes til at tro, at det blot handler om at lokke folk i en fælde ved at hurtigt få dem sendt til et lånefirma, men sådan forholder det sig ikke.

Konkurrencen på dette marked er så intens, at siderne ganske enkelt er nødt til at leve på deres kundeservice og opnå popularitet herigennem. Der findes mange gode eksempler på det. Det vil en hurtig søgning på Google vise dig.

Heldigvis er konkurrencen fra sådanne sider til forbrugerens fordel. Indehaverne af disse sider bruger nemlig mange ressourcer på at udvikle værktøjer som f.eks. et filtreringsredskab, hvormed du nemt kan sortere ud fra de parametre, der er relevante for dig. Disse kan være alt fra renter til tilbagebetalingsperiode osv. Kort og godt: ting der gør det nemmere for forbrugeren.

Hvis du f.eks. finder quicklån oversigten her, som er taget fra en af de her formidlingssider, så ser du hurtigt, at det er en side, der er brugt lang tid på, og som nogle tydeligvis har et engageret forhold til.

Og det er lidt hovedet på sømmet her. For mange af de her formidlingssider bruger lang tid på at opstille de bedste muligheder for deres brugere. For hvis de vil tjene penge, skal deres service også være i orden. På den måde er det en ligeså legitim forretning, som så mange andre steder online.

Er selve quicklånet farligt?

Om det er farligt at tage et quicklån? Både og. Det er en efterhånden gammel diskussion, der kort og godt kan føres over på ens ansvarlighed.

Hvis du tager et quicklån skal du være opmærksom på lånets betingelser, som du accepterer, når du underskriver kontrakten – og husk i den forbindelse, at en digital signatur med NemID er lige så juridisk bindende som en almindelig underskrift med kuglepen.

Quicklånet skal dog behandles med respekt. Betaler du det tilbage rettidigt og følger kontrakten, er det ikke mere farligt end det, du har accepteret med din underskrift.

Er du for sen til at tilbagebetale, kan du forvente høje tillægsrenter, der gør det svært at udbetale lånet.

Sørg derfor for at kun låne det, der er realistisk at betale tilbage inden for den angivne periode – og sørg for kun at låne et sted ad gangen.