Nye tider

Der kan ikke være tvivl om, at tingene udvikler sig hurtigt. Også når det kommer til sex og åbenhed omkring krop og lyst er vi begyndt at åbne mere op og være mere nysgerrige. Om det er fordi vi har adgang til mange flere forskellige tilgange til sex og samliv eller, om det bare er en naturlig udvikling kan være svært at sige, men realiteten er, at vores forståelse og åbenhed om sex har ændret sig. Især, når det kommer til at være eksperimenterende og udforske seksualiteten på egen hånd er vi blevet mere nysgerrige og derfor er industrien for sexlegetøj også eksploderet indenfor de sidste år – ikke bare til singler, men også til par.

Nysgerrighed som single

Er du single, så har du de bedste forudsætninger for at udforske din seksualitet og blive klogere på, hvad du tænder på og, hvad der kan få dig til at komme. Heldigvis findes der rigtig mange former for spændende sexlegetøj, der giver dig muligheden for at udforske din seksualitet og blive klogere på din krop.

Når du er single, kræver din nysgerrighed ikke, at du er opmærksom på din partner og, hvor grænserne går for ham eller hende. Vejen ligger helt åben for dig og du kan frit tage på eventyr med din egen krop og blive klogere på den og på dig selv.

Nysgerrighed som par

Er I et par, der ønsker at udforske jeres sexliv og måske også sprede lidt krydderi i soveværelset, så er sexlegetøj også et rigtig godt sted at starte. En vigtig ting, hvis i leger med tanken om at prøve noget nyt er, at I får afstemt jeres forventninger og begge er enige om, hvad I har lyst til og, hvor jeres grænser går. At afprøve blød SM eller eventuelt investere i en vibrator, der kan være med til at give ekstra nydelse under samleje er noget, der kræver, at begge parter er trygge ved situationen.

Som par er i selvfølgelig trygge ved hinanden, men skal I introducere nyt ting i soveværelset kræver det, at I kan slappe af og give jer helt hen til den nye leg sammen. Derfor er det vigtigt, at I forbereder jer sammen og er helt enige om, hvilke præmisser I vil lege på, så ingen bliver skuffede eller overraskede på en ubehagelig måde.

Nysgerrighed i fremtiden

Der er en tendens, som peger i retningen af, at vi kommer til at få et mere og mere åbent forhold til sex og samliv, men desværre også en tendens til at det forhold bliver baseret på det vi finder på nettet og den form for sex der udstilles her.

Det betyder, at mange unge har et svært eller fordrejet forhold til, hvad sex er og, hvordan det bør være. Derfor er det vigtigt, at vi får snakket om det på en åben og ærlig måde, der også fortælle om, hvad sex bør være i den virkelige verden og hvorfor det er vigtigt, at vi har realistiske forventninger og klare billeder af, hvad der er fiktion og, hvad der er virkelighed.