Det får danskerne deres flyvetid til at gå med

Skolernes sommerferie er højsæsonen i de forskellige lufthavne i Danmark. Hvad enten det er i Billund, Aalborg eller i Kastrup lufthavn, så er flyverne i luften – og gerne i længere tid ad gangen. Nogle af danskernes yndlingsdestinationer tæller Mallorca, Thailand og Kreta. Det er alle sammen steder, hvor flyvetiden er 5 timer eller derover. Så er der god tid til at lave alt muligt sjovt og hyggeligt på sin flyvetur.

 

Når man rejser med børn, kan flyvetiden virke lang

Børn har mindre tålmodighed og kan være meget energiske. For dem kan en 10 timers tur til Thailand virke som en meget lang flyvetid. Derfor er der mange, der bringer forskellige aktiviteter med på flyet til deres børn. Heribalndt bøger, musik, gameboys, film på Ipad og tegnebøger, så børnene ikke skal komme til at kede sig. Har man småbørn, skal man bringe legetøj, dyner og mad til barnet, så man ikke pludselig sidder med et småbarn, der græder hele vejen til Thailand. Flyvetiden skal være god for alle – også de andre passagerer.

 

Download film, bøger og musik hjemmefra

 

Der er ingen 3G, 4G eller Wi-Fi, når man flyver oppe over skyerne, men man kan downloade forskellige ting at lave på turen hjemmefra. Selv om alle elektroniske udstyr skal være slukkede eller på flytilstand under landing og letning, kan man sagtens sidde med sin tablet, mobiltelefon eller bærbare computer i flyet, når det er i luften. Hvis du kender din flytid, så ved du også hvor meget underholdning, du skal dowloade hjemmefra. Du kan tjekke din flyvetid fra alle Danmarks lufthavne her: https://www.flyvetiden.dk

 

Meditation og aktivitet i flytiden

 

Det er ikke kun for børn, at flyvetiden kan virke lang, hvis ikke man har tilpas med underholdning, mad eller vand med. For mange voksne kan det at flyve være forbundet med skrækken for højder og for at styrte ned. Har man siddet i lang tid uden at blive stimuleret, kan dette forstærke disse tanker. Her bruger flere og flere det at meditere som en måde at rense hovedet fra negative tanker og mærke sin krop igen. Det kan også være en god idé at rejse sig, selv om det måske er lidt besværligt for sidemanden. Men bare lige at komme ud og strække benene og gå lidt langs midtergangen kan gøre, at flyvetiden ikke virker lang og træg, men mere luftig og let.