Gedeost som den næste danske eksportsucces

Ost er populært som aldrig før, hvilket skyldes de mange spændende og særdeles komplekse smagsoplevelser, som man kan få med ost. Samtidig er ost sundt og fyldt med vigtige næringsstoffer og gode proteiner, så vi kan spise det med god samvittighed.

Tager du til en god ostehandler eller bare en tur i supermarkedet, så er gedeosten helt sikkert at finde. Vi danskere er nemlig blevet vilde med de dejlige typer oste, som kan laves af gedemælk. Gedeost er mange ting, lige fra de helt friske syrlige friskoste, til de mellem eller meget lagrede skæreoste.

Prøv desuden at kigge på de mange spændende gedeoste og læs bag på pakken, for at se hvor de er produceret. Faktisk bliver mange af dem produceret her i Danmark, da vi ligesom med andre fødevarer er begyndt at lave noget helt fantastisk gedeost.

Meget af den gode skinke fra Danmark bliver som delikatesser i Italien og Spanien, som ellers er kendt for den bedste skinke i verden. Meget tyder på, at den hjemlige danske gedeost kan følge i de samme fodspor og blive en stor eksportsucces for Danmark.

 

Gedeost har mange anvendelsesmuligheder

Skal du lave en lækker salat, så er der utallige måder at spice den op med en god gedeost. Søg blot på nettet, og du vil finde adskillige opskrifter, som med sikkerhed vil få mundvandet til at løbe.

Gedeost kan dog også bruges forskellige sandwich, ligesom det kan indgå i alle mulige slags aftensmad. Prøv at tage et kig på menukortet, næste gang du er ude at spise, der vil med stor sandsynlighed være flere spændende opskrifter med gedeost.

Sidst, men bestemt ikke mindst, så prøv at smage gedeosten rent eller på et stykke godt franskbrød eller kiks. Her vil du kunne smage alle nuancerne, da den karismatiske smag af gedeost ikke bliver mikset for meget med andre smagsindtryk.

 

Du kan købe god gedeost i danske supermarkeder

 

Før i tiden var gedeost lidt af et niche produkt og det var svært at finde god gedeost i de almindelige supermarkeder. I og med efterspørgslen er steget markant, har flere supermarkeder derfor valgt at sælge god og spændende gedeost i flere varianter.

Lad dig derfor inspirere næste gang du er i supermarkedet, og tag 5 min til at kigge på de spændende gedeoste der forhandles. Dette kunne f.eks. være den lækre Fenna-Mundo – http://www.tebstrup.dk/fenna-mundo/

Denne ost er halvfast gedeost, som er tilsat fennikelfrø. Dette giver en mild og krydret smag, som komplementerer gedeostens naturlige fedme og salt helt vidunderligt.

Er du ikke så meget til de faste og lidt kraftige oste, så er der også mulighed for at vælge nogle dejlige friskoste. Her er syrlighed og lethed kendetegnet, samt en fantastisk cremet gedeost konsistens.